Tuesday, May 7, 2013

Mitinita la Mini Chefs' Food Revolution Day

Prima invitata care a dat curs invitatiei de a raspunde la cateva intrebari  pentru Food Revolution Day este cine altcineva decat mama noastra si care poate sa o faca vorbind despre experienta noastra.
Asa o sa mai aflati si cateva lucruri noi despre noi.



Cei ce o cunosc pe Mitinita,stiu deja ca blogul ei nu este doar despre mancare,tot ce gasiti acolo face parte si din viata noastra. Acolo veti gasi cum am ajuns noi sa incercam mancaruri din diferite colturi ale lumii si cum am prins drag de unele gusturi si condimente.


Sa vedem cum a raspuns intrebarilor noastre:



1. De ce e important sa incepem sa gatim de cand suntem mici?
In primul rand, este o abilitate de care veti avea nevoie pe tot parcursul vietii si ca mama,vreau sa ma asigur ca atunci cand veti fi independente pot sa stau linistita ca va veti hrani bine si sanatos. Iar aceste baze trebuiesc puse cand sunteti mici. Bineinteles,ca fara interes din partea voastra nu ar fi fost posibil.
Gatitul la o varsta frageda trebuie vazut ca o joaca, de fapt ce faceti voi invatati prin joaca. Invatati sa descoperiti noi arome, sa fiti independente, sa aveti incredere in propriile forte, sa lucrati in echipa si cel mai important,este ca petrecem timp impreuna,iar aceste amintiri vor ramane mereu cu noi.
Pe langa prepararea unui fel de mancare,mai invatati si putina matematica,orientare,combinare, limbaj culinar adecvat si sa folositi electrocasnicele din bucatarie.
Recomand parintilor sa isi lase copiii in bucatarie,daca vad ca sunt interesati. Sa le permita sa faca atat cat vor ei si sunt capabili,sa aiba rabdare si sa aiba incredere in ei, cateodata sunt mult mai capabili decat ii credem noi.

2.De ce e important sa ne cunoastem ingredientele?
Sunteti la o varsta la care o alimentatie corecta este foarte importanta ,va formati gusturile si va trebuie libertate pentru a alege mancarurile preferate. De aceea trebuie sa cunoasteti ingredientele pe care le folositi,tocmai pentru descoperi noi combinatii si sa aveti o gama de alegeri nelimitate.Incerc sa va invat sa nu va limitati cand vine vorba de mancare. Ma bucur ca de curand ati dat de gust si preparatelor mai picante,veti vedea ca o noua portita s-a deschis :)
Putin mai tarziu veti cunoaste si valoarea nutritiva a ingredientelor, deocamdata lucram la gusturi,dar este important sa le cunoasteti si din acest punct de vedere caci veti avea parte de combinatii reusite.
Si veti fi foarte exigente cand veti lua masa la un restaurant.

3. Sfaturi pentru o prezentare mai frumoasa
Pe Jenifer o vad ca pune pret pe prezentare,pe cand Stephanie pe gust si ma bucur sa vad ca va completati una pe alta si formati o adevarata echipa.
Si eu lucrez la acest capitol,dar va sfatuiesc sa foloti culori,contrasturi si mai ales sa va dati frau liber imaginatiei. Sa va uitati la altii si sa invatati de la ei,dar sa fiti originale si sa aduceti ceva nou,ca un fel de semnatura a voastra.
Prezentarea este foarte importanta,mai ales pentru copii,de cate ori mancarea este frumos aranjata in farfurie primesc de la voi urale de bucurie,iar pofta de mancare pare sa si creasca . De abia astept sa vad cum veti evolua la acest capitol.


4. Recomandare reteta 
Prefer sa va las in continuare sa va faceti alegerile proprii, nu o data v-am surprins rasfoind cartile de la Lumea Retetelor sau revistele Clik Pofta Buna. Cartea Regala de Bucate este cartea cea mai rasfoita de voi,carte din care ati si pregatit cateva retete.
 Desigur,ca gama aleasa de voi este foarte mare, din pacate timpul nu ne permite sa le facem chiar pe toate,dar ma bucura sa vad cartile de bucate langa povestile cu printese.

La sfarsit, ma bucur sa vad ca de la video la video se observa cate o mica schimbare si ca evoluati atat de frumos. 
Bravo ca va implicati in Food Revolution Day, o mica schimbare de reusiti ca faceti este un pas inainte, educatia culinara este foarte importanta.

10 comments:

  1. Felicitari atat mamei cat si ficelor! La mai multe realizari!

    ReplyDelete
  2. Ce frumos!:x Felicitari Miti pentru tot ceea ce faci si pentru cele doua maruntele pe care le cresti atat de frumos!>:D<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Educatia nu inseamna numai scoala,bazele le punem acasa >:D<

      Delete
  3. Adina, este extraordinar si apreciabil efortul tau ca si mama, preocuparea catre directia corecta culinara. Cat despre mini chefiste, sunt convinsa ca vor ajunge departe, dar peste toate astea...am tot spus-o....sunt adorabile!
    Bravoo pentru tot ceea ce faceti, dar mai ales tie pentru initiativa ! Va imbratisam cu mare drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trebuie sa fim atenti la ce preocupari au copiii atunci cand se joaca si sa ii indreptam intr-o directie corecta. Va imbratisam si noi cu mare drag!>:D<

      Delete
  4. Felicitari, fetelor! Felicitari si mamei voastre care va creste atat de frumos si va indruma pasii sa ajungeti niste domnisoare descurcarete, cu respect pentru munca si pentru hrana, pentru viata.
    Mult succes cu proiectul.
    Va imbratisez cu drag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asta este si scopul,speram sa reusim sa punem bazele atat de importante unei vieti frumoase :)
      Te imbratisam si noi >:D< Si multumim ca esti alaturi de noi

      Delete
  5. Va pupacesc fete mici dar si pe mama!!!
    Felicitari si iar felicitari!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Primim ca avem o mare pupacioasa printre noi! Si multumim :-*

      Delete