Friday, May 17, 2013

Ioana Grigore la Mini Chefs' Food Revolution Day

Nu v-am spus noi ca oameni dragi si priceputi ne vor raspunde la intrebari pentru Food Revolution Day?
Cea care a dat curs invitatiei noastre este Ioana Grigore,castigatoarea primei editii a Academiei lui Horia si care alaturi de Lumea Retetelor au fost alaturi de noi in acest proiect si vrem sa le multumim pe aceasta cale.



Cititi cu atentie raspunsurile ei,noua ne-a placut indeosebi sfatul pe care ni l-a dat pentru o prezentare mai frumoasa:

1. Ioana, crezi ca e important sa incepem sa gatim de cand suntem mici? De ce?
Cred ca orice activitate creativa este importanta pentru cei mici insa depinde si de ceea ce ii place copilului sa faca. Gatitul presupune atentie la detalii, rabdare, creativitate, responsabilitate, iar un parinte istet va stii intotdeauna sa transforme gatitul intr-o activitate amuzanta pentru cei mici. Prin implicarea copilului in activitatile din bucatarie, nu numai ca il responsabilizam si ii aratam cum ajunge mancarea in burtica lui, dar in acelasi timp, daca la aceasta activitate participa toata familia, totul se transforma intr-o joaca.

2. De ce e important sa ne cunoastem ingredientele?
In zilele noastre, e important sa stim ce manancam. Cu toate produsele procesate sau modificate si incarcate cu E-uri, e important sa gatesti tu ceea ce vrei sa mananci. Cunoscand ingredientele, stii ce mananci. In plus, e mereu mai usor sa prepari mancarea asa cum iti place tie, decat sa cauti sa cumperi ceea ce iti doresti sa mananci.

3. Ai niste sfaturi pentru noi ca sa facem o prezentare mai frumoasa prepratelor culinare sanatoase?
Se spune ca mai intai mancam cu ochii si cu nasul, si apoi cu gura. Daca mancarea nu arata bine in farfurie, cu siguranta nu te va tenta sa o incerci. Mancarea trebuie sa fie colorata si frumos aranjata in farfurie. Din punct de vedere vizual, trebuie sa ai in medie 5 culori in farfurie. Mancarea sanatoasa este viu colorata si, daca stii sa combini culorile, vei avea un plating foarte apetisant.

4. Poti sa ne faci o recomandare de reteta?
Pentru copiii pofticiosi recomand o supa chowder cu porumb si pui (http://www.lumearetetelor.ro/articole/ioana_in_lumea_retetelor/chowder_de_pui_cu_porumb)
Este usor de mancat si cu siguranta va fi o noutate in meniul copiilor.
Iar pentru un mic dejun copios, o omleta cu spanac si ciuperci: http://www.lumearetetelor.ro/articole/felurile_mele_principale/scrob_cu_spanac_si_ciuperci

Iti multumim si iti uram mult succes in tot ceea ce ti-ai propus!

No comments:

Post a Comment