Am ajuns si la a cincea reteta din Cartea Regala de Bucate, cu o reteta pe care o mai gustasem,dar inca nu incercasem sa o facem noi insine.
Foarte simpla de realizat,dupa cum veti vedea si din video, mama ne-a ajutat sa faca pireul de dovleac. A fiert dovleacul cam 15 minute si apoi l-a pasat.
La mijlocul postarii puteti viziona si varianta video a retetei.
Ingrediente:
500 gr de pireu de dovleac
7 linguri de zahar brun
3 oua
200 ml lapte amestecat cu smantana
4 lingurite de condiment de placinta de mere Kotanyi
25 gr de unt
Punem dovleacul intr-un bol,adaugam pe rand zaharul brun, ouale,laptele si condimentele.
Amestecam bine si turnam in forma de copt.
Dam tava la cuptor cam 40 de minute sau pana cand vedem ca s-a ingrosat.
Se serveste cald sau rece.
Bravo harnicute mici!
ReplyDeleteMultumim ,Rocsi. Acuma daca tot am trecut de viroze,sa trecem la treaba!
Delete