Wednesday, March 20, 2013

Pui de om despre pui de animale

Eu sunt Jenifer,am sapte ani si sunt cealalta minichefista care participa la campania vALLuntar,editia a 2-a ,  initiata de Grupul Editorial All,cu sprijinul Romsilva,care va avea ca rezultat plantarea unor copaci de catre mine si colegii mei de clasa in curtea scolii.
Dar stiti ca pentru acesti copacei avem nevoie de 15 comentarii la fiecare recenzie,asa ca si voi ,cei care comentati,veti contribui la aceasta campanie.

Cartea pe care am ales-o eu in aceasta campanie se numeste Pui de animale si e foarte asemanatoare cu a surorii mele Animale de ferma,acelasi format, aceleasi poze de calitate,doar ca la mine sunt multi pui de animale,care de care mai dragalas. Cartea mea face parte din seria 1001 de fotografii,acuma nu le-am numarat sa vad daca chiar sunt atatea,dar cu siguranta sunt foarte multe.

Carticica mea a stat si la scoala vreo zece zile ,timp in care si colegii mei au avut timp sa se uite prin ea si sa discute despre ce au vazut. Cu ei voi planta copacelul meu,asa ca am vrut sa impartasesc si cu ei cartea,mai ales ca in orar aveam si ora de cunostintele mediului.
Toti au fost foarte incantati si le-a fost tare greu sa-si aleaga poza favorita,erau atat de multe animalute dragalase.Fiecare a poposit mai mult la animalul lor preferat si sunetele pe care le scoteau mi-au aratat cat de incantati au fost de pozele descoperite.


Daca ne-ati mai urmarit pe pagina noastra de facebook, probabil ati facut deja cunostiinta cu testoasa noastra,Gogu. Mare mi-a fost bucuria cand am deschis cartea,prima poza era cea de mai sus ,cu puiul de testoasa care tocmai iese din ou. Pe langa aceasta,mai erau foarte multe poze cu testoase,un subiect care pe mine ma intereseaza mult.

Cartea parcurge viata puilor de la animale de la nastere,la primii pasi ,cunoastem viata lor de familie ca apoi sa invatam despre viata lor de zi cu zi.
In incheiere,este si un capitol cu puii de animale de la ferma,iar vine o serie de animale dragalase. Si oare cine poate rezista unui pisoias?


Cartea nu contine doar poze,sunt si multe explicatii pe care mi le-a citit mama,de abia astept sa stiu sa citesc si eu mai bine,sa invat lucruri noi de una singura.
Nu pot decat sa o recomand tuturor,mici si mari,sunt sigura ca si adultii vor rasfoi cu mare drag paginile acestei carti.

Va multumim ca ati fost alaturi de noi in aceasta campanie,vom reveni cu un foto reportaj de la plantarea pomilor.

12 comments:

  1. O carte instructiva, o voi cauta si eu pentru Tudor ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cea cu animale de ferma e redusa cu 50%.Sunt foarte frumoase carticelele :)

      Delete
  2. Oo, ce drăguţ! Şi mie îmi plac foarte mult ţestoasele şi ştiu ce bucurie este să descoperi poze cu ele prin cărţi :) Spor la plantat!

    ReplyDelete
  3. Pare o carticica foarte frumoasa si interesanta pentru copii :)
    Si, mai ales, o carticica ce ii invata sa iubeasca animalele.

    ReplyDelete
  4. Puii de animale ma fac mereu sa zambesc :D Foarte frumoasa carte v-ati ales! :)
    Bafta la strans comentarii!

    ReplyDelete
  5. Ma bucur ca inveti lucruri noi despre Gogu. Spor la copacel

    ReplyDelete
  6. Jenifer, felicitari, sa te bucuri de Gogu, de copacel si sa fii mereu curioasa!

    ReplyDelete
  7. si noi iubim animalutele..si copaceii...bafta la plantat...

    ReplyDelete
  8. Ce simpatica e cartea. O pun pe lista de cadouri pentru nepotica si finuta.

    ReplyDelete
  9. Eu credeam ca a intrat Gogu in postnatal:)))
    E bine ca ne ghidam si noi ce sa rasfoim/ citim!
    Multa bafta si spor la plantat copaceii! Admirabila activitate!

    ReplyDelete
  10. Ce frumos sa iubesti si animalele si pomii!
    Bravo fata mica si cuminte!
    Bafta!

    ReplyDelete