Thursday, November 29, 2012

Budinca de tapioca cu sofran si apa de trandafiri

Credem ca este important sa facem cunostiinta cu mirodeniile si aromele la o varsta cat mai frageda, ne obisnuim de mici cu aromele si astfel vom deprinde gusturi bune.


Astazi vrem sa va povestim despre cel mai scump condiment:sofranul.  Noi suntem prea mici ca sa stim cate petale intra intr-un gram sau de unde provine,dar cu siguranta va spune impresiile noastre. Il cunoastem de mici,mama mereu l-a folosit la budinci,dar si la frigarui cu pui,la supe si la tocanite.
Nu-i putem compara aroma cu nimic altceva,este placuta si puternica si are o culoare incredibila.
Un sofran de calitate necesita doar o cantitate mica,aroma este foarte puternica si este bine sa-l adaugati la sfarsit. Sofranul folosit de noi este de foarte buna calitate,este sofran adevarat. Fiind atat de scump este posibil sa dati si peste cel contrafacut.


Unul din ingredientele folosite astazi sunt perlele de tapioca,care arata cam asa:


 Si cam asa cand este fiarta:


Ingrediente:
1/4 cana de perle de tapioca
300 ml de lapte (sau mai mult daca inca nu sunt translucide si moi)
1-2 linguri de zahar (dupa gust)
2 linguri de apa de trandafiri
un varf de lingurita de sofran


Punem la fiert lapte cu tapioca si amestecam des,ca sa nu se lipeasca perlele intre ele sau pe oala. Adaugam zaharul. Mai completam cu lapte daca nu s-au fiert perlele.

 Intr-un bol mic punem putina apa fierbinte si punem sofranul,lasam putin sa lase culoare si il adaugam in lapte,impreuna cu apa de trandafiri.
Turnam in pahare,lasam sa se raceasca si servim.



2 comments:

  1. Este o budinca incredibil de gustoasa,iar tapioca este foarte sanatoasa!
    Bravo copii!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumim. Si noua ne place tare mult budinca asta :)

      Delete