Wednesday, September 26, 2012

Tort grilaj cu caise

Chiar daca a inceput scoala si gradinita,in weekend reusim sa ajungem si in mini bucataria noastra si sa pregatim ceva bun. De data aceasta am incercat noua esenta de lamaie de la Dr.Oetker,veti vedea in video reactia noastra. Si voua va plac citricele la fel de mult ca si noua?

Si putin despre prajitura noastra. Foarte usor de realizat,deja ne gandim si la alte combinatii de fructe,fiindca ne-a placut tare mult ideea de a adauga branza in aluat. Aroma de lamaie a fost si mai intensa dupa ce am scos prajitura din cuptor.
Sa faceti si voi,cand aveti timp si putere!


Acum ca v-am aratat cum arata, va invitam sa vizionati filmuletul ,apoi va lasam sa cititi ingredientele si modul de preparare. Nu-i asa ca o sa o faceti si voi? Asteptam sa vedem ce fructe ati mai folosit.


Ingrediente:
Pentru cremă:
1 conservă compot de caise (480 g),
250 ml lapte,
1 plic Crema pentru tarte Dr. Oetker.
Pentru aluat:
300 g făină ,
1 plic Praf de copt Dr. Oetker,
125 g brânză de vaci (slabă),
100 ml lapte,
100 ml ulei,
1 priză de sare,
75 g zahăr,
1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker.
2 lingurițe Esență de lămâie 
Dr. Oetker.
Pentru uns:
puţin lapte


 Se lasă caisele să se scurgă bine într-o sită și se taie în bucăți mici. 
  Într-un bol se amestecă cu mixerul, laptele cu crema de tarte timp de 1 minut. 
 Se amestecă făina cu praful de copt şi se cerne totul într-un castron. Se adaugă 
restul ingredientelor şi se amestecă cu telul sau cu mixerul,avand grija sa nu amestecati prea mult,altfel aluatul va deveni lipicios.


3/4 din aluat se pune într-o formă de copt. Din aluatul rămas se formează 8 fâșii. 
Se pune crema de tarte în tavă peste aluat, se presară cubulețele de caise și se 
întind fâșiile de aluat sub formă de grilaj pe suprafața umpluturii și se ung cu puțin 
lapte. 

Se coace cca 45 de minute.
 Se scoate prăjitura din formă şi se lăsă să se răcească pe un suport sau grătar de 
bucătărie.


2 comments:

  1. Sa-ti traiasca maruntelele !!! Sunt superbe !!! Cea mica e o figura !! ;) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc,Adina. Cea mare este cu munca,cea mica este cu distractia si degustarea:))dar progreseaza si ea.

      Delete