Saturday, December 8, 2012

Fursecuri cu fulgi de porumb

Din biblia fursecurilor "Prajiturele - 1000 retete din toata lumea" de la Lumea Retetelor si care au fost tare pe placul nostru.

Am folosit iar tava de la pentrucopt.ro,e perfecta ptr o portie si marginea inlesneste scoaterea fursecurilor direct pe farfurie. De cand o avem,este singura tava pe care o folosim ptr fursecuri.


Ingredinte pentru fursecuri cu porumb:
1 cana de faina (125 gr)
1/2 lingurita de praf de copt
1/2 cana de unt
1/2 cana zahar tos (125 gr)
1 ou mare
1 cana de fulgi de porumb
3 linguri sirop de artar (optional)

Untul se mixeaza cu zaharul,apoi adaugam oul si continuam sa amestecam pana compozitia devine cremoasa.
Adaugam faina cu praful de copt si dupa ce s-a incorporat putin punem si fulgii de porumb si siropul de artar.
Amestecam usor ca sa nu se sfarame prea tare.
Punem fursecurile cu lingura pe tava si coacem la cuptor 8-10 minute.Se mai intaresc dupa ce s-au racit.


4 comments:

  1. Bune fursecuri ati pregatit dragutelor...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumim. Am vazut si noi ce prajituri bune faci.

      Delete
  2. arata apetisant ! le fac si eu ! pupici dragute mici ! o mica intrebare : cana este cea de 250 grame ? multumesc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am masurat cana si are 200 de ml. Spor la prajiturit!

      Delete