Astfel de fursecuri erau facute destul de des de mama,acum ca stim si noi cum se fac preluam stafeta de la ea. O reteta versatila,puteti incerca si alte arome,noi chiar intentionam sa o facem,deci vom reveni la aceasta reteta de baza. Perfecte pentru gustarica din pauze sau cea de dimineata,cand mai avem timp si de un pahar de lapte.Se prepara foarte usor,aici se aplica metoda cu lingura,adica punem cantitatea pentru un fursec pe lingura si cu degetul punem continutul in tava de copt.
Trebuie sa laudam putin tava pentru copt. Cantitatile au fost perfecte pentru aceasta tava,au incaput la fix toate. Ce ne-a placut cel mai mult a fost marginea tavii,care permite ca fursecurile sa alunece direct in cutia destinata lor.
Ingrediente:
125 gr zahar
100 gr unt (la temperatura camerei)
1 ou
200 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 lingura esenta de vanilie Dr Oetker
o lingura si jumatate de scortisoara
varf de cutit de sare
Pornim cuptorul.
Intr-un bol,frecam untul cu zaharul,adaugam esenta de vanilie si oul si amestecam in continuare.
Adaugam faina cernuta,praful de copt,scortisoara si sarea si amestecam cu lingura pana se incorporeaza toate ingredientele.
Luam cu lingura cantitatea pentru un fursec si cu degetul alunecam compozitia in tava de copt. Sa fie fursecurile cam de aceeasi marime.
Dam tava la cuptor si le coacem 8-10 minute,depinde cat de mari le-ati facut.
Dupa ce se racesc se vor mai intari,nu le tineti mai mult decat trebuie la cuptor. Depinde si cat de crocante le vreti.
Eu servesc sa stiti dragutelor...
ReplyDelete